En Çok Kullanılan CRM Yazılımları

by Melis Mutlu
7 dakika
En Çok Kullanılan CRM Yazılımları

CRM yazılımları yani Müşteri İlişkileri Yönetimi sistemi, farklı ölçeklerdeki işletmelerin dijital dönüşümünün bir parçasıdır. Müşterilerle ilişkileri yönetmeye yarayan CRM yazılımı, iş akışlarının yönetilmesini ve geliştirilmesini de sağlar. İşletmelerin operasyonlarını yönetmeleri için oldukça efektif bir yazılım olan CRM, iş süreçlerini sistematikleştirir. İş yükünü azaltarak, verimliliği artırmaya katkı sunan CRM özelinde çok farklı özellikler içerek programlar vardır. İşte dünyada en çok kullanılan CRM yazılımları…

CRM Nedir? CRM Yazılımı Nedir?

CRM; genel tanıma göre, “işletmelerde müşteri ilişkilerini yönetmeye yarayan yazılımdır. “Customer Relationship Management” kısaltmasıdır. Türkçe “Müşteri İlişkileri Yönetimi” anlamındadır. Mevcut ya da potansiyel müşteriler ile iletişim ve etkileşim kurmak ve bunları yönetmeyi sağlar. Her ölçekteki işletmeye uygun CRM yazılımları vardır.

En İyi CRM Yazılımları

İşletmelerin birçoğu dünyada en çok kullanılan CRM yazılımları kullanıyor. Peki, en iyi CRM yazılımları nelerdir? İşte cevapları…

  • TORK

TORK, kullanışlı ve verimli CRM modülü ile birçok açıdan muadillerinden ayrılıyor. Satış tekliflerinden müşteri siparişlerine, müşterilerden tedarikçilere kadar müşteri odaklı birçok iş sürecini kolayca takip etmeyi sağlıyor. “Müşteri” ve “Etiket” bazında filtreleme özelliği bulunan TORK CRM’de; teklif özelinde görev veya aktivite oluşturularak, iş takibi yapabiliyor, müşterinin teklif için verdiği geribildirimler pratik bir şekilde izlenebiliyor. TORK’da müşteri sipariş süreçlerinin takip edildiği bir ekran sunuluyor. Bu ekranda müşteri ismi veya sipariş numarası özelinde hızlı arama yapılabiliyor. Müşteri siparişi ile kimin ilgilendiği ve hangi aşamada olduğu anlık olarak takip ediliyor. İşletmelerin satış ve müşteri deneyiminde fark oluşturmasına odaklanan TORK CRM, dijitalleşmenin işletmelere sağlayacağı bütün faydaları tek bir platformda sunuyor.

  • Microsoft Dynamics

Satış, pazarlama ve müşteri ilişkileri süreçlerinin yönetilmesinde etkili bir CRM yazılımı olan Microsoft Dynamics CRM, bulut tabanlıdır. Bayi yönetiminden müşteri hizmetleri entegrasyonuna kadar işletmenin müşterilerle bağlantılı tüm iş süreçlerinde aktif olarak rol alıyor. 360 derece müşteri ilişkileri yönetimine imkan veren CRM yazılımı, Microsoft’un yıllara dayanan yazılım tecrübesinin bir parçası olarak sunuluyor.

  • Pipedrive

Müşteri ilişkileri yönetimi platformu Pipedrive CRM, özellikle B2B (işletmeden işletmeye) iş modeli ile hizmet veren en iyi yazılımlar arasında bulunuyor. Yalın ve kişiselleştirilebilir arayüzü ile muadillerinden ayrılan Pipedrive, satış raporlarından müşteri listesine kadar birçok konuda sahadaki ve işletmedeki personelin işini kolaylaştırıyor.

  • Zoho

Küresel çapta geniş bir kullanıcı kitlesi olan Zoho CRM; “Girişimci”, “Standart Edition”, “Professional Edition”, “Enterprise Edition” ve “CRM Plus Edition” gibi seçenekler ile sunuluyor. Farklı ölçeklerdeki işletmelere göre farklı özelliklerde paketleri olan Zoho, dünyanın en çok kullanılan CRM yazılımları arasında bulunuyor.

  • Salesforce

Salesforce CRM, müşteri odaklı çözümleri ile dikkat çekiyor. Yılda birkaç kez güncellenen CRM yazılımı, esnek özellikler içeriyor. İşletmelerin bütün operasyonel ihtiyaçlarını karşılayabilen Salesforce, bulut tabanlı deneyimler de sunuyor.

  • HubSpot

İşletmenin müşteri ilişkileri ve pazarlama süreçlerini tek merkezden yönetmeye imkan veren HubSpot, içerik optimizasyonundan satış ölçümlemeye kadar pek çok aracı tek bir arayüzde sunuyor. İşletmenin sistematik süreçler geliştirmesine destek olan HubSpot CRM, verimliliğe de katkı sunuyor.

Diğer CRM Yazılımları

Dünyada en çok kullanılan CRM yazılımları arasında bulunan diğer CRM programları şunlardır;

  • Highrise
  • Insightly
  • Oracle
  • Odoo
  • Sugar
  • SAP