Endüstri 4.0 Nedir ve Amacı Nedir?

by Melis Mutlu
8 dakika
Endüstri 4.0 Nedir ve Amacı Nedir?

Endüstri 4.0, Sanayi Devriminin dördüncü jenerasyonudur. İmalat veya endüstriyel otomasyon endüstrilerinde bu popüler sözcükleri duymak oldukça olasıdır. Endüstri uzmanları, stratejistler ve şirket yöneticileri tarafından tartışılan Endüstri 4.0 nedir? Endüstri 4.0 amacı nedir?

Endüstri 4.0 Nedir?

Endüstri 4.0 ya da Industrie 4.0, bir terim ve kavram olarak ilk kez 2011 yılında Bosch'un endüstriyel üretimde bilgi ve iletişim teknolojisinin yaygın entegrasyonunu tanımladığı Hannover Messe Fuarında hayata geçirildi. Alman hükümeti ile birlikte tüm endüstri bu fikri benimsedi.

2013 yılında endüstri uzmanlarından oluşan bir çalışma grubu kuruldu. Bu çalışma grubu, Alman federal hükümetine Endüstri 4.0 ile ilgili bir dizi uygulama tavsiyeleri sundu. Bu tavsiyeler ışığında Dördüncü Sanayi Devrimini doğdu ve bu fikirler dünyaya yayıldı. Bu çalışma grubu üyeleri de Endüstri 4.0'ın arkasındaki “fikir babaları” ve “itici güç” olarak kabul edildi.

Endüstri 4.0 Amacı Nedir?

Endüstri 4.0, temel olarak bilişim teknolojileri ve endüstriyi bir araya getirmeyi amaçlayan süreçleri ifade eder. Bunlar, bilgi ve iletişim teknolojisi yardımı ile endüstri için makinelerin ve süreçlerin akıllı bir şekilde ağa bağlanmasını ifade eden süreçlerdir.

Endüstr 4.0 ile şirketlerin akıllı ağ iletişimi kullanmasının temek amaçları şöyle sıralanabilir;

·       Esnek üretim

Bir ürünün imalatında ya da geliştirilmesinde sürecinde birçok şirket adım adım sürece dahil olur. Bu adımlar dijital olarak bir ağa bağlanırken daha iyi koordine edilebilir, makine yükü daha iyi planlanabilir.

·       Dönüştürülebilir fabrika

Gelecekteki üretim hatları modüller halinde kurulabilir ve görevleri yerine getirmek amacıyla hızla bir şekilde monte edilebilir. Üretkenlik ve verimlilik artırılarak, bireyselleştirilmiş ürünler uygun fiyatlarla küçük miktarlarda üretilebilir.

·       Müşteri odaklı çözümler

Tüketiciler ve üreticiler birbirlerine daha yakın hareket edebilir. Müşteriler, kendi isteklerine göre ürünler tasarlayabilir. Örneğin; müşterinin ayak şekline göre tasarlanmış ve uyarlanmış özel spor ayakkabılar tasarlanabilir. Aynı zamanda, halihazırda kullanımda olan akıllı ürünler, üreticiye veri gönderebilir. Bu kullanım verileri ile üretici, ürünlerini iyileştirebilir ve müşteriye özgün hizmetler sunabilir.

·       Optimize edilmiş lojistik

Algoritmalar, en ideal teslimat rotalarını hesaplayabilir. Makineler yeni malzemeye ihtiyaç duyduklarında bağımsız olarak rapor verebilir. Böylece akıllı ağlar optimum mal akışı sağlar.

·       Verilerin kullanımı

Üretim süreci ve bir ürünün durumuna ilişkin veriler birleştirilecek ve analiz edilecektir. Veri analizi, bir ürünün daha verimli hale nasıl getirileceğine dair rehberlik sağlar. Daha da önemlisi, tamamen yeni iş modellerinin ve hizmetlerin temelidir. Örneğin; asansör üreticileri müşterilerine öngörülebilir bakım sunabilir. Sürekli veri gönderen sensörlerle donatılmış asansörler geliştirilebilir. Üründeki aşınma ya da yıpranmalar, asansör sistemi arızasına yol açmadan önce tespit edilerek, ilgili uzmana iletilir ve muhtemel arızalar öngörülebilir bir şekilde önlenebilir.

·       Verimli döngüsel ekonomi

Bir ürünün tüm yaşam döngüsü veri desteği ile düşünülebilir. Tasarım aşamasında hangi malzemelerin geri dönüştürülebileceği belirlenebilir.