İşe Özel Yazılım Geliştirmenin Önemi

by İrem Coşkulu
5 dakika
İşe Özel Yazılım Geliştirmenin Önemi

Yazılım, bir işletmenin dijital temelidir. Standart, hazır yazılımlar her firmanın beklentilerine ve ihtiyaçlarına cevap vermeyebilir. Bu sebeple firmaya ya da işe özel yazılım geliştirmek gerekiyor. Özel yazılım, iş süreçlerine göre özel olarak geliştirilen bir uygulamadır. Üretilen sistemler, işletmelerin ihtiyaçlarına göre tasarlanır. Sistemsel eksikler ve aksaklıkların minimize edilmesini sağlayan özel yazılım, hem zaman hem maliyet avantajı sağlar. Peki, işe özel yazılık geliştirmenin önemi nedir?

İşe Özel Yazılım Nedir?

İşletmeler, sektörden ya da işkolundan bağımsız olarak belli bir sistemsel düzene göre faaliyet gösterebilir. Belli bir sisteme oturmamış organizasyonların yıkıcı rekabette ayakta kalmaları ya da varlıklarını sürdürmeleri pek olası değildir. Bu sistemleri planlama,  ölçümleme ve yönetme gibi süreçleri manuel sistemlerle yürütmek mümkün değildir. Bu sebeple işletme sistemi için yazılımlar, kodlar, otomasyonlar gibi hız kazandıran, pratik uygulamalara ve araçlara ihtiyaç vardır. Bunun için işe özel yazılım gerekir.

İşe özel yazılım, yazılım uzmanları tarafından detaylı bir çalışma sonucu ortaya çıkarılan işletmelere özel yazılımlardır. Özel yazılım şirketi, işletmeye özel sistemlerin tasarlanmasından ve kodlanmasından sorumludur. Ayrıca, yazılım sonrası teknik destek gibi hizmetler de bu firmanın sorumluluğundadır. Bu amaçla işletmenin ilgili personeline eğitim de sağlanabilir.

İşe Özel Yazılımın Avantajları Nelerdir?

  • Özel yazılımların içeriği işletmenin yeni ihtiyaçlarına göre geliştirilebilir, değiştirilebilir.
  • İşletmenin yazılım ihtiyaçlarına 360 derece çözüm sağlar.
  • İşletmenin iş süreçlerindeki verisel ve yazılımsal sorunların minimize edilmesini sağlar.
  • İşletmenin büyümesini, verimliliği ve kârlılığı arıtmasını destekler.
  • İşletme içi sistemsel yönetimi tek bir arayüzden yapmaya olanak tanır.
  • İş süreçlerini hızlandırarak, paket yazılımlara göre maliyetlerden tasarruf etmeyi sağlar.
  • İşletmelerin özel iş akışlarına göre tasarlanabilir.
  • İşletmenin mevcut teknik alt yapısına uyum sağlayabilir.
  • Yazılım firmasından teknik destek ve eğitim hizmeti alınabilir.

İşe Özel Yazılım Neden Gereklidir?

İşletmelerde her veri stratejik ve hayati bir önem taşır. Verilerin analiz edilmesi, işletme açısından fırsatları ve riskleri görmek çok önemlidir. Bunun için teknolojinin sunduğu fırsatlardan yararlanmak gerekir. Yazılım ya da bilgisayar programları, işletmelerin iş akışında kullanın verileri otomatik olarak bir araya getirir ve analiz eder. Böylece işletme için anlamlı ve faydalı çıktılar elde edilebilir.

Yazılım sektöründe veri analizi gibi birçok işlemi kısa sürede yapan paket yazılımlar vardır. Bu yazılımlar, her şirkete aynı özellikler ve çıktılar sunar. İşletme ihtiyacına en uygun ya da en yakın paket yazılımı seçerek iş süreçlerine ekler. Ancak bu paket yazılımlar her zaman beklenen verimi ve ihtiyaçları karşılamayabilir. Bunun için işletmelere veya işe özel yazılım kullanılmalıdır.

Kuadron Bilişim, iş yazılımlarındaki 15 yılı aşan sektör tecrübesi ile şirketlerin teknoloji kullanım seviyesi ne olursa olsun işe özel web, mobil ve masaüstü yazılım geliştirir, şirketlerin dijital dönüşüm süreçlerine öncülük eder.