Türkiye'deki En iyi Yazılım Şirketleri

by İrem Coşkulu
8 dakika
Türkiye'deki En iyi Yazılım Şirketleri

Yazılım şirketleri her geçen günü büyüyor. Yatırımcıların gözdesi olan kurumsal yazılım şirketleri, teknolojideki gelişmelere paralel olarak değerlerini katlıyor. Teknoloji karşısında yetersiz kalan işletmelerin ihtiyaç duyduğu yazılımları geliştiren en büyük yazılım şirketleri, çok geniş bir alanda hizmet veriyor. Standartları yüksek yazılım mühendisliği prosesleri çerçevesinde donanım ve yazılım gereksinimlerini karşılayan yazılım geliştirme modelleri ile hem teknolojiye ayak uydurulabilir hem de yazılım yaşam döngüsü uzatılabilir. Peki, yazılım geliştirme nedir? Yeni nesil yazılım geliştirme modelleri üreten Türkiye’deki en iyi yazılım şirketleri hangileridir? Yazılım tasarım süreci neleri gerektirir?

Yazılım Geliştirme Nedir?

Yazılım geliştirme, sadece bir kodlama yapmak değildir. Yazılım geliştirme metodunun belirlenmesi ile başlayan bir süreçtir. Karmaşık sistemler içeren yazılım geliştirme metodolojileri, kodlama sürecini verimli hale getirerek, ürün çıktısı almayı kolaylaştırır. Proje odaklı yazılım geliştirme yaklaşımları süreci daha da kısaltabilir. Bu çerçevede yazılım yaşam döngüsü, sürecin başlangıç aşamasıdır.

Yazılım geliştirme modelleri, aynı zamanda yazılım sisteminin temel yapısını oluşturan aşamaları da içerir. Mantıksal ve fiziksel tasarımın ardından yazılım ürününün kodlanması, kurgulanması ve test edilmesi aşamaları yer alır. Test aşamasının ardından yazılım şirketleri, yazılımın aktif olarak kullanılması için gerekli oryantasyonları ve gerekli bakımları yapar. Profesyonel yazılım mühendisliği konusu olan yazılım geliştirme projelerinin her aşaması detaylı olarak planlamalıdır. Planlama aşamasında yazılım metodolojilerinin temel adımları dikkate alınmalıdır.

Yazılım Şirketleri Ne Yapar?

Yazılım geliştirme, verimlilik esasına dayalı bir süreçtir. ERP ve CRM yazılımları geliştirme ve sistem entegrasyonları gibi spesifik yazılım geliştirme çalışmalarında süreç yazılım şirketleri, gerekli analizlerin oluşturulması ile işe başlar. Mevcut durumun raporlanması, yazılım iyileştirme çalışmaları, sıfırdan yazılım geliştirme gibi aşamalar, yazılım yaşam döngüsü içinde önemli bir yer tutar.

Farklı iş kollarında faaliyet gösteren kurumların ihtiyaç ve süreçlerine göre farklı teknolojilerle yazılım geliştirme gerekebilir. Bu aşamada yazılım geliştirme danışmanlığı çözüm geliştirici bir rol oynar. Şirketlerin kullandıkları süreçlerine uygun olan yazılımlar, beklenen çıktıları almayı ve iş süreçlerini hızlandırmayı sağlar.

En İyi Yazılım Şirketleri

Yazılım geliştirme alanında yatırım yapan şirketlerin giderek artıyor. Çünkü teknoloji gelişiyor ve yazılım ihtiyaçları dönüşüyor. Farklı yazılım çözümleri ile ekosisteme katkı sunan kurumsal yazılım şirketleri, hızla büyüyor. Yatırımcıların da ilgi odağında olan en iyi yazılım şirketleri, aldıkları yatırımlarla gelişmelerini sürdürüyor. Peki, Türkiye’de en iyi yazılım şirketleri hangileridir.

İşte yazılım mühendisliği alanında adından söz ettiren ve hızla büyüyen en büyük yazılım şirketleri;

Kuadron Bilişim Teknolojileri

Türkiye’deki yazılım şirketleri arasında ilk sıralarda yer alan Kuadron Bilişim, kamu ve özel sektörün yazılım ihtiyaçlarına çözümler sunuyor. Kuadron, işletmelerin sürdürülebilirlik esasına uygun proseslerle minimalist yazılım çözümleri üretiyor. Bilgi teknolojileri alanında ülkemizin dışa bağımlılığını azaltmayı hedefleyen Kuadron Bilişim, tecrübeli kadrosu ile farklı sektörlerde yer alan işletmelere yenilikçi çözümler sunuyor.

Bulutistan

Bulutistan, 2015 yılında kuruldu. Türkiye'nin ilk ve tek bulut entegratörü olan Bulutistan, bulut bilişim alanında profesyonelleşti. 2019 yılında yüzde 5 bini aşan oranda büyüme kaydetti. “Bulut bilişim alanında teknoloji köprüsü” olma vizyonu taşıyan şirket, yüksek performanslı SAP hizmetleri sağlıyor. Şirketin hizmetleri arasında ofis bulutu, global bulut ve yedekleme bulutu yazılım ürünleri var. Şirket; eğitimden lojistiğe, enerjiden tekstile kadar farklı sektörlerdeki şirkete bulut yazılım çözümleri sunuyor.

REM People

Kurumsal yazılım şirketleri arasında yer alan REM People, yüzde 2 bibi aşan büyüme oranı ile dikkatleri üzerine çektir. Perakende sektörüne odaklanan şirket, şirketlerin dijitalleşme süreçlerinde bulut tabanlı yazılım geliştirme hizmetleri sağlıyor. Tüketim ürünlerinden telekomünikasyona kadar farklı sektörlerdeki şirketlere hizmet veren girişim, şirketlerin satış süreçlerini kolaylaştırıyor.

Teknofix

Türkiye’deki en iyi yazılım şirketleri arasında yer alan Teknofix, yüzde bin 400 aşan oranda büyüme kaydetti. İletişim sektöründe uzmanlaşan şirket, saha hizmetleri, sözleşme ve evrak yönetimi ve çağrı merkezi hizmetleri gibi operasyonlarda hizmet veriyor. Uçtan uca destek sağlayan şirket, yeni teknolojilerle büyümesini sürdürüyor.

FBT

Kurumsal yazılım şirketleri arasında yer alan FBT, finansal bilgi teknolojileri alanında uzman bir firma. Yüzde bin 200’ü aşan büyüme oranı ile dikkat çeken algoritmik borsa şirketi, finansal yazılımlar ve 3D ödeme sistemleri gibi hizmetler de sağlıyor.